28 Şubat 2010 Pazar

Pastırmalı Karnıyarık Böreği



Malzemeler:
300 gr pastırma
2 yufka
2 domates
2 sivri biber
1 yumurta
yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
üzeri için:
1 yumurtanın sarısı

tarif:)

Pastırmayı kısa ve geniş şeritler hlinde doğruyorsunuz.
Domates ve sivri biberleri de ufak ufak dogruyorsunuz.
Hepsini bir kapta harmanlıyorsunuz.
Daha sonra yufkayı yayıp,dörde bölün,dörde böldüğünü her parçayı da ikiye bölün.
Bir kasede eritilmiş tereyağı,süt ve yumurtayı karıştırın ve yufkaların üzerine sürün.
Hazırladıgınız harcı yufkalara paylaştırıp kenarlarından kıvırarak sigara böreğinden birazcık daha gniş şekilde sarın.
Üzerlerini bıçakla keserek yarıklar açın.
en son da börekciklerinize yumurta arısı sürüp 180derecelik fırında 30 dk pişirin ve afiyetle yiyin:)

*p.s önerim domateslerin içini(sulu kısmını) çıkararak börege koymanız yönunde.yoksa börek sulu cıvık bişey olabiliyor.

herkese afiyet olsun:)

5 yorum:

Zeynep GÜRBÜZ DUMAN dedi ki...

bir kayserili ve pastırma sever olarak bayıldım bu tarife en kısa zamanda deniycem ama çemensiz pastırmayla sırf kokusu yüzünden pastırma yiyemiyorum :(

Zahir* dedi ki...

bir kayserili pastırmanın kokusundan rahatsız olmaz zeynepcim:) şaka bi yana ,aynen ben de atırmaya bayılıyorum özellikle de çemene(nerde pis bişey var ben seviyorum zaten ya) ,ama şu kokuyu geçirebilecek bir şey bulsak,bilsek,ahh ahh

Myprincesss dedi ki...

ağzım sulandı bebegım nerden gördüm yaaa harıka görünuyo :)

Jilar dedi ki...

tam diyete başladım , çok cnm çekti ama akşama yapıcam ! :)

Jilar dedi ki...

şu an yiyorum nesli , süper bişi oldu bu hem de çok pratik...
hemde ben acura da pişirdim 10 dakikada kızardı, mutlaka deneyin bu pişiriciyi bayıldım ben !

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails