16 Haziran 2010 Çarşamba

Siz Kedişlerinizi Neyle Besliyorsunuz?

   Kedilerimin sağlığı ve tüylerinin güzelliği benim için çok önemli ve bugüne kadar bir çok marka(buna market ve veteriner mamaları dahil) mama kullanmama rağmen, kedilerimin tüyleri ve ağızlarındaki koku sorununa en iyi gelen PROPLAN oldu.

   Royal Canin bile verdiğim dönemlerde çalı gibi tüyleri olan bebeklerim, Proplanla 2 günde ipek yumuşaklığına büründürüyorlar tüylerini.. Ağızlarındaki koku azalıyor.. Daha sağlıklı olduklarını hissediyorum.

   Ayrıca PROPLAN, en iştahla yedikleri tek mama, resmen ağızlarını şapurdata şapurdata yiyorlar :) Bize de eşimle onların bu keyfini izlemek, yumuşacık tüylerini severek kucağımızda uyutmak kalıyor :)




14 yorum:

ObenKirna dedi ki...

Ben de kedime Proplan Aftercare veriyorum, en kaliteli kedi maması bence de, kedişler çok tatlı bu arada :)

Nesly dedi ki...

Kesinlikle en kaliteli ve yemesem bile en lezzetli oldugunu düşündüğüm mama :)))

Nasilgiysem dedi ki...

ben direkt kedişlerle beslensemmm.. yerim ben bunları yaaaaa... çok yaramazlar. :D

Lokum Hanim dedi ki...

Ben yas mama ile besliyorum (fancy feed)... henuz 10 haftalik bilemiyorum kuru mamaya gecsek mi ?

modamakyajgüzellkdünyası dedi ki...

cok guzel bır konuya degınmıssın neslicim.Bende gümüşü proplan somonlu ile besliyorum.Dışkısı olsun,tüy dökümü olsun proplanla bu tür sorunlar azalıyor.Haftada birde hill's in yaş mamasını alıp ödül olarak veriyorum:).

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Canım çok güzel bir konu hazırlamışsın. Biz de proplan veriyoruz. yavru için olanı verdik 1 yaşına kadar şimdi normal olanına geçtik, tavuklusunu seviyo bizimki :) daha kabına dökerken koşup geliyor yemeye başlıyor, çok seviyor ve dediğin gibi tüyleri inanılmaz güzel, yumuşacık ve parlıyor, benim saçımdan bile 10 kat güzel heheh :P birazcık pahalı bir mama ama Oğluş'a değer :) bir de ödül olarak ben kit bits veriyorum :)

LensMakyaj Blog dedi ki...

ProPlan bizde kullandık. Aslında neredeyse her mamayı kullandık. Sürekli aynı şeyden sıkılırlar diye sürekli mamalarını değiştiriyorum. Ancak bayılarak yedikleri tek mama Whiskas. Deliriyorlar Whiskas'a.. Fazla da vermemeye çalışıyorum zararlı dendiği için ama arada alıp verdiğimde bitirip tabağı bile yalıyorlar. Diğer mamalarda hiç bu olmuyor. :)

DEVRIM dedi ki...

ben başta ıslak mamaya alıştırdım.maalesef şimdi sadece kuru mamayla doymuyorlar.sabah ve akşam ıslak mama aralarda hil's in kısırlaştırılmış kediler için olan mamasını verıyorum.ogluşumun tüyleri düzeldi.2 kedi oluncada oldukca masraflı oluyorlar.ıslak mama haftada 1 yada 2 odul olarak verılırse daha doğru olur.zaten vet imizin bize tavsiye ettiği de bu ama bız bılmeden ıslak mamaya alıştırdık..

LensMakyaj Blog dedi ki...

Bu arada pisilerin çok şekerler. Cennette olduklarını düşünüyorlardır kesin, bir torba mama içinde yüzüyorlar. :))

nymphedora dedi ki...

merhaba
benim küçük kızım lulu royal canin kitten persian yiyor. Gün içinde de çok az olmak üzere lalacat yada royal kanin in konserve mamalarından da veriyorum. maşşllah bu arada çocuklara çok tatlılar..

Nesly dedi ki...

tesekkur herkese güzel dilekleriniz için:)

****zuzu, senın bebek artık büyümüş, yavaş yavaş kuru mamaya gecme zamanı gelmiş bence, kuru ile ıslağı karıştırarak ver önceleri, sonra sadece kuru verirsin.hem sürekli ıslak mama cok da maliyetli olur.

****modamakyajguzellikdunyası, somonlusunu verıyorum ben de suanda :) ama en çok kuzu etlisini seviyorlardı, piyasadan kalkmış bulamıyorum, en son gittiğimde veterıner öyle demişti, resmen salyaları akıyordu kuzu etliyi yerken ve tüyleri şimdikinden bile daha güzel ipek gibiydi bildiğin.keske yine çıksa :(

****marjocum en iyisini yapmışsın 1 yasına kdr yavru kedi maması vererek, daha sağlıklı gelişmiştir, ben ona cok dikkat etmiyorum maalesef, cnku evde hep birden fazla kedi oldugu ve yaşları da değişik oldugu için yavru kedi maması alsam bile yavrudan cok büyük yiyebilir onu,ayırmam da mümkün değil..bu yuzden yetişkin alıp hepsine yediriyorum:) (eskiden 3 kediydik evlendim 2 ye düştük, birini kardeşim aldı.)evet proplan pahalı hakkaten ama %100 değiyor, her markayı denedim cnku en parasının hakkını veren proplan oldu, hillsin kuru maması bile güzelleştiremedi bebeklerimin tüylerini...

****Cansucum, whiskas ıslak veriyorum bende arada, ödül niyetine, ama o ne tutkudur whiskasa karşı! deliriyorlar resmen çıldırıyorlar, sanki eroinmana eroin veriyormuş gibi hissediyorum kendimi:)) öyle bir bağırıp istiyorlar ki whiskası :))) whiskasın aroması çok fazlaymış ve bağımlılık yapıyormuş kedide, öyle duymuştum, duydugum gibi inandım, hallerini görünce yavrucaklarımın:)

****Devrim, bence doyuyorlardır, ama sana şımarıklık yapıyorlar ıslak mama ver diye:) cnku kesin ıslak mamalar daha lezzetli sulu sulu :) ıslak mamayı obezleşmesinler diye az vermek lazım haftada bir iki dediğin gibi, sen bakma onların bağırışlarına, buldular her istediklerini yapan anneyi, şımarıyorlar tabi:)

*****nymphedora, iran kedin varsa, sanıyorum sadece royal canin de iran türü için özel bir mama var... proplan da iranlara özel bir mama var mı bilmiyorum.. İranların tüy yogunlugundan ve hassas yapılarından dolayı ona özel mama kullanman en iyisi kedinin sağlıgı açısından.ama konserveyi gün içinde değil de haftada bir ya da iki kere versen daha iyi olur cnm, ilerde obez olabilir kedin ve bir sürü sağlık sorunu çıkabilir, zaten iranlar,sokak kedileri kdr sağlam olmuyorlar, extra bakım gerekıyor onlara.

Adsız dedi ki...

ya yirim sizi yaaaaaaaa sunlara baq mamanın ıcıne dustuler bizde kedişlerımıze hayvan mamaları saten bır dukkandan bır cuval mama alıyoruz yafrulara ayrı annıs ve babya ayrı bırdakıne markasına dıkkat edım bıızm kedı sulalemız genıste 10 11 tane oldular :D anne baba tek eslılık yasıyor çünkü klasık aıle hayatı sımdı torunlarıda oldu onlarda bızdeler napcaz bılmıyorum bızden cok masrafları var ben dha annemlere gıdıp gormedım ama bunları gorunce ozlemısım bende gıdıp baksam mınışlere iyi olcak ve bıran önce bu yavrularıda kısırlastırsak daha bi ıyı olucak :D

zoitsa dedi ki...

kesinlikle proplan..proplan rabbit veriyoruz biz bayılıyor resmen

nymphedora dedi ki...

Neslihan konserve mamayı çatalın ucuyla veriyorum 1 konserve mamayı 1 haftaya yayarak tüketiyoruz. yani haftada 1 kons. yemiş oluyo. Bir dahaki sefere mama alırken eğer proplanın iran kedisi için özel maması varsa ondan alıp denemeyi düşünüyorum. gerçi royal canin i de severek yiyor. Sokaktaki kedilerim için ne yazıkki mama seçemiyorum çünkü öncelik onların karınlarını doyurabilmesi ve 5 taneler. O Yüzden balıklı tercih etmek üzere supercat, lalacat gibi ucuz mamalar almak durumunda kalıyorum. yetiştiremiyorum çünkü

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails