13 Haziran 2010 Pazar

PESSSS..!

       Pessss!!!
      
      Anca bu kadar gurursuzluk olurdu, o da yapıldı Meggie tarafından... Kendini belli etti ne diyeyim.. Bu konu hakkında söylenecek çok şey var ama kısaca özetlersek, birincisi 2007 yılının bilmem hangi ayında üye olduğumda sözleşmede Meggie Hanımın dediği gibi "uyelikten ayrıldıgımızda msjlarımızı sildiremeyiz" gibisinden bir şart yoktu, ben bunu kabul ederek üye olmadım.Belli ki daha sonradan değiştirilmiş sözleşme, yani yönetim kafasına göre sözleşme değiştirip, itsbeauty üyelerinin yarın öbür gün daha zor durumlarda bırakıp, insanlar hakkını aradıgında da "sözleşmede böyle yazıyor kabul etmeseydın" diye pişkin pişkin duyuru yaparlar!

     Hadi diyelim, sözleşme değiştirilmemiş olsun, hadi diyelim 2007-2008 yılından beri "üyelikten ayrılanların mesajlarının silinmeyeceği" kuralı sözleşmede varsın olsun! Peki soruyorum sana hukuk uzmanı Meggie , forumdan ben kendi isteğimle ayrılmadığıma, beni sen çıkardığına (ay pardon banladığına :D ) göre, sözleşmeyi fes eden ben değil, sensin.Bu durumda ben hukuki yoldan hakkımı arayabilirim.Madem, tırı vırı bir forumun "sözleşmeydi" "şuydu buydu" diye vıdı vıdı konuşan adminisin, o zaman bende, "forumdan beni attın, sözleşmeyi de sen fes ettin, sözleşmede yazılan seylerin hiçbiri beni bağlamaz" deyip, bu işi yargıya taşıyabilirim.Hatta, öncelikle Chunli, arkadasım oldugu için, ondan özellikle "şiir" kısmında yazılı olan şiirimi ve altındaki adımı soyadımı ve foruma koydugum "bana ait" göz ve varsa yüz vs. fotograflarımın silinmesini rica ediyorum.Ola ki, bu konuda inada gider uzatırsan, ben de uzatırım, reklamdan kazandığın paradan bana tazminat olarak vermek üzere ayırırsın!

     Meggie'nin itsbeauty'de yaptıgı duyurudan ve sözlerimizi umursamamasından,mesajlarımızı silmemesinden anlaşılıyor ki, demekki bu kadar değerli ,senın ve forumun için, ben ve arkadaslarımın mesajları...Demek bu kadar muhtaçsın benim mesajlarıma, demek asla onları kaybetmek istemiyorsun..Sözleşmeymiş forum kuralıymış canı cehenneme, canı cehenneme olduğunu sen de biliyorsun, ama korkudan silemiyorsun o mesajları, forumuna kazandırdığım bilgilerden vazgeçmek istemiyorsun, ben ve arkadaşlarımın o foruma verdiği kaliteyi ve saygınlığı silmek istemiyorsun.Çünkü buna muhtaçsın :)

   Pekala, biz de bu konuda seni kendi haline bırakıyoruz...Gurursuzluğun, dandirik sözleşmeleri bahane etmen, pişkinliğin...Hemcinsim olarak üzülüyorum bu haline... Al o zaman mesajlarım senin olsun, ama yukarıda dediğim şeyleri silmezsen, bu sefer gerçekten mahkemede karşılaşırız!

    Son sözüm de itsbeauty üyelerine, eminim bloğumu izleyen itsbeauty'nin hiçbir şeyden habersiz üyeleri vardır...Yazdıklarınıza, eklediğiniz resimlere çok dikkat edin, mümkünse özeliniz hakkında hiçbir şey yazmayın, robot gibi ürünlere yorum yapın ve çekilin.Çünkü yarın öbür gün siz kendi isteğinizle ya da atılarak forumdan ayrılırsanız,ne mesajlarınızı ne de resimlerinizi asla silmeyecek bir adminle karşı karşıyasınız.Foruma yazdığınız sürece, bir kaç mod dışında(onlar kendilerini biliyor ve o siteye hiç yakışmıyorlar bana göre), genelde modlardan "ünlemli" uyarılar alıp, koyun gibi güdüleceksiniz.O yasak bu yasak, onu konuş bunu sus, yönetimi öv,hepsibenimolsun sitesinden alışveriş yap, hepsibenımolsun'dan daha ucuz satan site adresleri sakın verme yoksa Meggie ablayla aran kötü olabilir vesaire vesaire gibi bir sürü saçmalık da cabası!


    

14 yorum:

Unknown dedi ki...

Neslicim oradaki üye arkadaşlarımıza bir şeyi söylemeyi unuttun canim: Sakin ola ÖM (arkadaşlarına özel mesaj) yollarken özel hayatları, başkalarının bilmesini istemedikleri özel yazışmalar yapmasınlar. Meggie gıcık oldu mu o kişiye açık okur, her kesle paylaşır, dalga geçer. Bu ayıp davranış ona göre çok normal. kapasitesinde buna da yer var yani.

Bütün bu saydıklarımızı yapan kadınla bu son yaptigi "mesajlarımıza muhtaçlık sahnesi"nden sonra muhattap olmayı kendi kişiliğime yaptigim hakaret gibi görüyorum.

Umarım bir gün kendisi anlar onun (ve gururunun) en büyük düşmanının nefsi oldugunu...

LensMakyaj Blog dedi ki...

Aslında bu konuya çok karışmak istemiyorum ama halen itsbeauty üyesi olarak aklıma takılan şeyler var. Ben yıllardır çok foruma üye oldum. Bir forumda satış yapılmaması kuralının olması çok doğaldır. Hatta kendi forumları dışında dışarıya başka bir link verilmesi yasak forum bile gördüm. Üyeler ona göre davranır, davranmayan banlanır. Oraya kadarı da normal. Özel mesajları yayınlamak niye peki? Satış yapıyordu banladık dediğinde olay anlaşılır zaten. Özelleri yayınlaması arada kişisel bir sorun olduğunu gösteriyor ve hiç profesyonelce değil. Satış yapılmaması kuralı olmasını da anladık satış falan yapmayacakmışız ama sonra bir okuyoruz ki ayda 50tl verene satış serbestmiş. Bu ne şimdi? Biz bunu gördükten sonra üyeler üzerinden para kazanmamız söz konusu değil yalanını yer miyiz? O satışlar üyelere yapılmayacak mı? Yapılacak. O üyelere satış yapma izni için para istediğinize göre üyeler üzerinden para kazanıyorsunuz işte. Bunu inkar etmek niye?

"Efendim, itsbeauty kar amaçlı bir sitedir. Sitenin masrafları var, emeği var, biz bunu bedava yapmak istemiyoruz. Emeğimizin karşılığını almak istiyoruz" deseniz sempatiyle yaklaşırdım ama inkar edince komik duruma düşüyorsunuz. Buda benim fikrim.

Kartopu dedi ki...

Hersey tamamda cansunun yorumuna hayran kaldim gercekten, inanmiyorum 50 tl mi istiyorlarmis, simdi anlasildi bunlarin o dönem yasaklanan blog tanitimi ve kalkinma projeleri, vay uyaniklar vayy! Hayir madem öyle nesin veya bi cok arkadasimin özelini okumadan 50 tlcik istenilseydi, verirlerdi, eminim bundan, arkadaslarimin hepsi cok cömert mert insanlardir :D Aramizda 50 tl nin lafimi olurdu, verirdik blogumuzuda satisimizida rahat rahat yapardik kimsede sözlesme yenilemek zorunda kalmazdiki. Allah iyiliginizi versin nediyim kizlar, neler biliyorsunuz.

LensMakyaj Blog dedi ki...

Evet ayda 50tl istiyor buda meggie'nin postuna olan link: http://www.itsbeauty.com/forum/viewtopic.php?f=57&t=11151

Kartopu dedi ki...

Haha artik itsbeauty e girip paylasim yapan insanlar icin üzülüyorum acikcasi bunu gördükten sonra. Buda demek oluyorki özel mesaj okuma furyasi asil simdi uygulamaya sokuldu ve okunacaktir dikkatinize... Bu alt yapiyla islemez zaten, umarim bütün üyelerin bu durumdan haberi olur ve ona göre mesajlasirlar, cünkü yakinda, özel mesaj yoluyla yaptigin dedikoduyu kimse bilsin istemiyorsan sukadar ödemelisiniz aksi takdir de banlanacaksiniz diye bi mesaj... Haha ne kadar ucuz isler bunlar...

April dedi ki...

Bu forumla ilgili yazılanları hayretler içerisinde okuyorum bir süredir...
itsbeauty'ye üyeyim ama sadece hakikaten robot gibi yorumumu yapıp çıkanlardanım.
nedense, forum kitlesi zaten bana hitap etmiyor.
siz ve arkadaşlarınız eskiden üyeymiş, keşke sizlere yetişebilseymişim diyorum :)
sizlere yapılan şey çok ayıp gerçekten! Üstelik hukuksuz...
Kesinlikle hakkınızı arayınız derim,
Manen destekliyorum, ve öpüyorum! :)

Nesly dedi ki...

Teşekkürler April, Cansu, Hilal, Gönül...

April, yazdıklarına çok dikkat et orada...Çok hemde.Hakkı hukuku da geçtim, kadın gururu denen şeye bile sahip değil maalesef oranın admini, o yüzden orada yazacağın herşey ya da ekleyeceğin her resim için bir kez bir kez daha düşün.

April dedi ki...

Zaten resim eklemeyi hiç düşünmedim, sizin bu yazılarınızdan sonra da paylaşımlarımda daha dikkatli olacağım...
Bir de önceki postlarınızda belirtmiştiniz,
Meggie,
'burası aslen içerik sitesi, forum sitesi değil' filan demiş ya, nasıl güldüm ona!
:))

LittleDumBlonde dedi ki...

Ben de itsbeauty'e 1 yıla yakındır üyeyim ama paylaşımım çok olmadı. Diktatör hava seziliyor ama, sürekli ünlemler, bak uyarıyoruz buna dikkat etmezsen yandın gibisinden msjlar hakkatten insanı yoruyor. Bu yazılarından sonra sadece bişi mrk ediorsam girer okur çıkarım heralde..

ofelya dedi ki...

şimdi gelelim fasulyenin faydalarına.
özlem bir blog kuruyor ve gönül rızalığıyla birçok üye bizbizegüzellik.com a geçiyor.
buraya kadar herşey tamam.
sonra bir bakıyoruz yeni foruma mod olan arkadaşlar eski forumda banlanıyorlar.
sebep özel mesaj yoluyla reklam veya satışmış.

peki şimdi anlamadığım özel mesajlara nasıl ulaşıldı.şikayet üzerine dendi.
hımmmm düşünüyorumda bossnese lens danışanlar mı ispiyonladı özel mesajları.şimdi meggie üyeleri de zan altında bırakıyor.bütün üyeler suçlu o zaman.çünkü satış yapıldığına dair şikayet üzerine takip edilmiş ya bossnesin özel mesajları(!)
bossnese özel mesaj ile lens danışanlar iftira attıyor demek kıza...sonuç bu?!

ve en önemli nokta bossnes diğer foruma mod olduktan sonra hemde birden bire özel mesajla satış yaptığını yakaladık diye bir mesaj yayınlanıyor.şimdiye kadar neyi beklediniz o zaman...
bu insanlarda şikayet etmiyorsa demek oluyor ki ya özel mesajlarınız okunuyor istbeauty üyeleri.aman diyeyim sakın özel mesaja güvenipte bir şey yazmayın yoksa bilinmeyen bir yerden veya bir üeyeden gelen bir şikayetle afişe edilebilirsiniz.

çünkü özele saygı yok orada....

Nesly dedi ki...

Arkadaşlar, bir noktayı da üstüne basa basa belirtmek istiyorum:











Ben forumda satış amaçlı değildim,zira ben solotica satmaya 2008 in sonlarında başladım,ama ben o siteye 2007den beri üyeyim.Ve lens başlığında kesinlikle solotica satmaya yönelik bir söz dahi söylemedim.Hatta kızlar, gittigidiyorda benim ilk satışlarımı gördüklerinde aralarında bossnes in kim oldugunu konusuyorlardı, o zaman bile çıkıp da, "bossnes benim,ben satıyorum" demedim, reklam olmasın diye... Ben bu kadar ince düşünüyordum ve forumda satış yapılması yasak kuralına uyuyordum...




Fakat gün geçtikçe, insanalr gittigidiyor'daki "bossnes" isimli dükkanın benim oldugunu farkettiler ve hem gittigidiyordan mesaj atıp "itsbeauty deki bossnes sen misin" diye sormaya, hem de itsbeauty sitesinden özel mesaj atarak "gittigidiyordaki bossnes sen misin" diye sormaya basladılar...ne diyecektim? "hayır ben değilim isim benzerliği" deyip saçma bir yalan mı söyleyeyım.Ama buna ragmen satış yapmadım...Ancak kızlar kendileri bana mesaj atıp, ben su lensi istiyorum ben bu lensi istiyorum, bu lens ne zaman gelir, gelince haber verir misin, vesaire.. gibi bir sürü mesaj atmaya basladılar... Benim itsbeauty deki satış yaptığıma dair karalama politikalarını dayandırdıkları güya satış yaptığıma dair Meggie'nin yayınladığı bana ait mesajlar; aslında benim, bana mesaj atan ve lens isteğinde bulunan kızlara verdiğim karşılıktı.. Bunu bundan aylar önce meggie ye ithafen yazdıgım ilk postumda anlatmıştım ama detayına girmediğim için kimse anlayamamış sanırım..Herkes beni o forumda satış yapıyormuşum kılıfına sokmuş.Ne yazıkki, ki gerçeği forum yöneticileri de biliyor ki o forumda bariz bir satış yapmadım, sadece lens satın almak için mesaj kutuma istek üzerine istek atan kızlara cevap verdim.Elimde şu var,fiyatı şudur diye... Ama gururdan bir yudum nasibini almamış itsbeauty admini, kızların bana attıgı mesajları es gecerek, sadece benim onlara verdiğim cevapları yayınlamış...SATIŞ YAPMAK NASIL OLUR BİLİYOR MUSUN MEGGIE? Ben, eger lens baslıgına takılan herkese özel mesaj atarak ,gel ben sana daha ucuza veririm bosver brezilyadan alma vs gibisinden şeyler yazıp, ikna etmeye çalışarak elimdekileri satmaya çalışsaydım,haklıydın satış yapmış olurdum! Ama maalesef sen haklı çıkamadın, çünkü ben sadece lens almak için istek üzerine istek mesajları atan kızlara cevap verdim, cevap vermek zorunda kaldım..! yapabileceğim baska da bir şey yoktu, benim yerimde kim olsa cevap verirdi, öküz gibi cevap vermemezlik yapamazdım! Ama sen bunu anlayabilecek kapasitede değilsin, bir gram vicdanın dahi olmadığı attığın iftiralardan da belli zaten... Allah, haklıyı da haksızı da görür, sanal ya da gerçek farketmez, elbet cezasını bir şekilde verir.

Adsız dedi ki...

bu yorum yayınlanır mı bilmem ama en azından diğer üyeler senin üyeliğinin silinmesi için baskı yapıyorlar üyeliğini silicez dememişlerdir hiç bir zaman :))başkalarını suçlarken kendinede bakmak lazım..
ismimi yazmama gerek var mı::)) bence yok ayrıca her iki forumdada gayet güzel yazanlar var insanlar illa taraf mı olmak zorunda ...

Nesly dedi ki...

adsız çok saçma cümleler kurmuşsun tam olarak ne anlatmak istediğini anlayamadım..Ama sen atıldığım için üzüldüğümü sanıyorsan buna gülerim işte :) iyiki de ben ve arkadaslarımla bir şekilde ordan ayrılmışız ki şu anda harika bir forumumuz var.Her şerde bir hayır vardır diye boşuna dememişler... Benim üyeliğimin silinmesi için kim baskı yapabilir ya ne saçma bir cümle bu:))) eğer böyle salaklar varsa muhtemelen kıskançlık ve çekememezliklerinden yapmışlardır, alien da aynı şekilde çekememezlikten atıldı bunu farketmiyoruz mu sanki :D neyse, yorum yazacaksan adını yaz da, korkak konumuna düşme.

Adsız dedi ki...

hiç farkında değilim olanların bundan sonra dikkat ediceğim....ama gerçekten o yasak bu yasak durumu çok fazla itsbeauty'de neyse hiç olmazsa ayrılırım bi forumdan ayrıldım diye kaybedeceğim ne olabilir değil mi? :) hayat boş...eden bulur :)

yasmin

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails